Khamis, 18 Julai 2013

Resepi Kailan Ikan Masin



Kailan ikan masin merupakan kegemaran ramai orang. Apa kata kita cuba resepi ini..

Bahan-bahan ( 5 orang )
  • 500g kailan, 
  • 2 ulas bawang putih 
  • 1 biji cili merah, 
  • sekeping ikan masin tanpa tulang (sebesar kotak macis), 
  • 1 sudu sos ikan, 
  • 1 sudu sos tiram, 
  • 1 sudu teh tepung jagung jika suka,
  • 1/2 cawan air, 
  • 3 sudu makan minyak masak

Cara-cara
  1. tumbuk ikan masin dengan bawang. 
  2. potong kailan dan cili.
  3. panaskan sedikit minyak, 
  4. tumis bahan tumbuk. 
  5. masukkan air, sos tiram dan sos ikan dan bacuhan tepung jagung. 
  6. masukkan sayur dan cili. kacau sebentar, 
Siap untuk dihidang



Tiada ulasan:

Catat Ulasan