Sabtu, 20 Julai 2013

Resepi Cina Islam - Nasi Goreng Cina


Nasi Goreng Cina

Bahan-bahan
  • 4 cawan nasi sejuk
  • 3 sdm Minyak Jagung
  • 2 ulas Bawang putih -di cincang
  • 1 ulas Bawang merah - di cincang
  • 100g Udang segar - dibuang kulit - di potong dadu kecil
  • 1 cawan Sayur campuran frozen ( Carrot, Jagung< kacang Peas)
  • 3 biji Telur Ayam
  • '1 sdm garam
  • 1 sdk Serbuk secukup rasa

Cara-cara:
  1. Panaskan kuali, Masukkan minyak, bawang putih, bawang merah kacau hingga naik bau.
  2. Masukan isi ayam , kemudian kacau hingga isi ayam masak, masukan sayuran dan kacau lagi hingga air asyur kering.
  3. Pecahkan telur, kacau hingga telur menjadi ketul-ketul kecil dan kering,setlah itu masukan nasi sejuk dan kacau hingga rata.
  4. Akhir sekali masukan bahan perasa.
  5. Setelah siap hias dengan hirisan daun bawang dan bawang goreng.

Resepi Master Chef Celebrity Sabri Hasan



Tiada ulasan:

Catat Ulasan