Bahan-bahan
- 1 biji Lada Bengala Hijau - di potong dadu
- 1 biji Lada Bengala Merah - di potong dadu
- 4 sdm Minyak Jagung
- 2 ulas Bawang putih - di cincang
- 1/2 inci Halia - di cincang
- 1 btg Celery - dibuang kulit - di potong dadu
- 200g isi ayam - Di hiris
- 3 sdm Lada kering - di hiris kasar
- 2 sdm Sos Tiram
- 5 sdm Kicap cair
- sedikit air
- Garam dan gula secukup rasa
Cara-cara:
- Panaskan kuali , masukan minyak, halia, bawang putih, cili kering, isi ayam kacau hingga isi ayam hampir masak,
- Kemudian masukkan sos tiram, kicap dan kacau hingga rata.
- Setelah itu masukan semua bahan-bahan yang lain kacau hingga rata.
- Setelah siap boleh di hias dengan bawang goreng.
Resepi Master Chef Celebrity Sabri Hasan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan