Sabtu, 20 Julai 2013

Resepi Cina Islam - Lohan Chai



Lohan Chai
Bahan-bahan
  • 1 biji Lada Bengala Hijau - di potong dadu
  • 1 biji Lada Bengala Merah - di potong dadu
  • 4 sdm Minyak Jagung
  • 2 ulas Bawang putih - di cincang
  • 1/2 inci Halia - di cincang
  • 1 btg Celery - dibuang kulit - di potong dadu
  • 200g isi ayam - Di hiris
  • 3 sdm Lada kering - di hiris kasar
  • 2 sdm Sos Tiram
  • 5 sdm Kicap cair
  • sedikit air
  • Garam dan gula secukup rasa
Cara-cara:
  1. Panaskan kuali , masukan minyak, halia, bawang putih, cili kering, isi ayam kacau hingga isi ayam hampir masak, 
  2. Kemudian masukkan sos tiram, kicap dan kacau hingga rata.
  3. Setelah itu masukan semua bahan-bahan yang lain kacau hingga rata. 
  4. Setelah siap boleh di hias dengan bawang goreng.

Resepi Master Chef Celebrity Sabri Hasan



Tiada ulasan:

Catat Ulasan