Bahan-bahan
- 2 cawan kacang tanah yang telah dikisar halus
- 1 cawan gula halus
- 3 cawan tepung gandum
- 1 sudu teh garam halus
- minyak jagung secukupnya (biasanya guna jenama "mazola")
- kuning telur sebagai hiasan
Cara-cara:
- Satukan kacang, gula, garam dan tepung di dalam mangkuk dan gaul sebati.
- Kemudian masukkan minyak dan gaul sehingga menjadi doh.
- Boleh terap menggunakan acuan kegemaran. Bagi Cik Bee, lebih senang buat bulat-bulat dan letakkan di atas loyang.
- Hiasi dengan kuning telur dan bolehlah di bakar di dalam oven dengan suhu lbh kurang 150 C selama 15-20 minit.
- Bila sudah masak, keluarkan dari oven dan sejukkan sebelum disimpan di dalam bekas kedap udara.
Selamat mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan