- (A) 200 gm mentega
 - 50 gm lelemak sayuran
 - 150 gm gula kastor
 - (B) 40 gm putih telur
 - (C) ( diayak bersama )
 - 270 gm tepung gandum
 - 70 gm tepung berserbuk penaik
 - 1/2 sudu teh serbuk penaik
 - 1/4 sudu teh perangup biskut
 - 10 gm serbuk koko
 
Bahan hiasan:
- Coklat masakan putih - dicairkan dengan cara double boil setelah semua biskut masak
 - Badam cincang - dipanggang seketika
 
Cara
- Di dalam mangkuk adunan, pukul bahan-bahan (A) sehingga kembang dan ringan.
 - Masukkan pula putih telur dan pukul lagi sehingga sebati.
 - Akhir sekali, tambahkan bahan-bahan (C) dan gaul dengan tangan sehingga menjadi doh.
 - Masukkan doh ke dalam piping bag yang diletak nozel no 4FT. Tekankan di atas dulang pembakar kira-kira 1 inci 1/2.
 - Bakar pada suhu 170 darjah selcius selama 15 minit atau sehingga masak. Angkat dan sejukkan.
 - Setelah sejuk, celup setengah biskut ke dalam coklat masakan putih. Taburkan badam cincang dan susun biskut di atas kertas minyak.
 - Biarkan coklat keras sebelum disimpan.
 








0 Komentar untuk "Resepi Almond Beauty Cookies"