Assalamualaikum semua.
Hari ini Cik Bee nak kongsi resipi simple sahaja.
Resipi ini boleh digunakan jika masa buat coklat tu, ada lebihan coklat, boleh cuba resipi ini. Nama asal resipi ini ialah Guru Coklat Badam Cincang daripada Khai Guru Coklat. Resipi ini akan memberi hasil coklat yang mengandungi badam cincang.
Baiklah. Kita terus kepada bahan-bahannya.
Bahan – bahannya ialah :
- Coklat Compound/Couverture yang telah dicairkan.
- Badam Cincang.
- Acuan coklat
- Masukkan badam cincang seberapa banyak yang anda mahu kedalam coklat Compound/Couverture yang telah dicairkan.
- Gaul badam cincang bersama coklat tadi sehingga sebati semuanya.
- Masukkan coklat yang telah bergaul dengan badam cincang tadi kedalam acuan.
- Ratakan permukaan acuan.
- Sejukkan coklat kedalam peti sejuk.
- Setelah keras, keluarkan coklat tersebut dari acuan.
- Sedia untuk dihidangkan.
E-Shop Produk Coklat
Sumber : Khai Guru Coklat
Tiada ulasan:
Catat Ulasan