Bahan-bahan
- 250 gm mentega (nak sedap guna Yang berkualiti)
- 2 Sudu Besar Minyak sapi-udah bersambung ke
- 1 Sudu Besar susu pekat manis
- 1 biji kuning telur
- 10 Sudu Besar Tepung jagung / kastard - Ayak
- 1 Sudu Kecil Esen vanila (opt)
- 350 gm Tepung Gandum - Ayak (bersambung ke jika adunan lembik)
- Inti Nanas secukupnya-buat bebola Kecil
- kertas cawan Kecil secukupnya
Cara-Cara
- Mentega, susu manis, kuning telur, vanila dan Tepung jagung / kastard dikacau Hingga sebati.
- Masukkan Tepung Gandum sedikit2 makin sukses adunan laper Doh Yang lembut.
- Canai Doh dan Terap DENGAN penerap berbentuk bunga.
- Bubuh Doh bunga kedalam cawan kertas yg beralas mangkuk2 tawas dan tekan2kan Sikit di tengahnya.Isi inti Nanas dan karpet jika Suka.
- Bakar pd suhu 165C-170C dari selama 20 min ATAU Hingga garing mengikut suhu oven masing2.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan