Sumber resepi: Surimancookies
Bahan2
- 1/2 cawan gula kastor
- 120gm dark coklat dicincang
- 1 sudu besar susu tepung
- 250gm butter
- 1 tsp esen vanila
- 1 sudu kecil baking powder
- 2 1/2 cawan tepung redrose
- 1/4 cawan almond kisar
- butter dan gula pukul hingga kembang.
- masukkan esen vanilla dan susu putar sekejap.
- ayak tepung dan baking powder dan masuk tepung ke dalam mixer. Putar hingga sebati, kemudian masukkan serbuk almond.
- akhir sekali masukkan coklat dan uli hingga sebati.
- masukkan adunan kedalam piping bag dan tekan memanjang ikut size yang sesuai.
- Bakar 180c 15 hingga 20 minit mengikut oven masing masing.
- sejukkan dan celup dark coklat compaun.
- kemudian loretkan coklat putih compaun diatasnya. Biarkan hingga kering dan simpan dalam balang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan