PENYEDIAAN:2 ORANG
MASA : 20 MINIT
SUHU KETUHAR: 170c
Bahan:
- 2 cawan susu cair uht
- 3 biji telur
- 4 sdm Gula pasir
- 1/2 sdk Perasa vanila _ Esen vanilla
Utk gula hangus
- 5 sdm Gula pasir
- 1/2 cawan air
Cara:
- Untuk membuat gula hangus, masukkan gula kedalam Kuali nipis ( Frying pan),kemudian masukkan sedikit air, kacau hingga gula bertukar warna kuning kemasan , angkat dan tuang di dalam 4 cawan yang tahan panas.
- Sementara itu panaskan ketuhar pada tahap suhu 170 c.
- Pecahkan telur kedalam mangkuk,masukan gula dan pukul hingga gula kembang kemudian masukkan susu, esan vanilla dan kacau hingga sebati.
- Tuang kedalam cawan yang berisi gula hangus.
- Letak kedalam dulang pembakar ( baking Tray) kemudian tuang sedikit air suam kedalam tulang tersebut.
- Masukan kedalam ketuhar dan bakar selama 20-30 minit.
- Setelah siap bolehlah di hias dengan buah-buahan cocktail.
Resepi Master Chef Celebrity Sabri Hasan
Tiada ulasan:
Catat Ulasan