Bahan-bahan ( 20x20 cm )
- 70g butter
- 130g gula halus
- 2 biji telur
- 100g tepung gandum
- 20g serbuk koko
- 55g walnuts- potong kecil-kecil
- 1 bar coklat
Cara-cara
- Panaskan oven sehingga 190C. Butter dan telur biar dalam suhu bilik. Ayak tepung gandum dan serbuk koko.
- Masukkan butter dan gula ke dalam mangkuk. Pukul sehingga putih.
- Masukkan pula telur. Pukul sehingga kembang.
- Masukkan bahan ayak dan walnut kacau sehingga bergaul rata.
- Tuangkan ke dalam loyang. Bakar selama 25-30 minit.
- Bila dan siap, keluarkan brownies dr oven. Kemudian patah-patahkan coklat bar tadi ke atas brownies.
- Masukkan semula ke dalam oven yg masih panas. Bila coklat dah cair, keluarkan dr oven dan rata-ratakan.
- Bila dah sejuk dan coklat hampir nak keras bolehlah dipotong.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan