Bahan A
- 185gm butter
- 1/4 cwn serbuk koko
- 1/2 cwn gula halus
- 1 cwn tepung naik sendiri
- 2 biji telur
( dgn menambah susu ni, kek kita lebih moist)
Bahan B
- 250gm cream cheese
- 1/2 cwn gula halus
- 1/4 cwn fresh milk
- 1 biji telur
- 1 sudu teh esen vanila
- Cairkan butter,masukkan serbuk koko dan kacau sebati. Biarkan sejuk.
- Pukul gula dengan bancuhan butter dan masukkan telur sebiji demi sebiji. Bila sebati, masukkan tepung dan gaulkan. Ketepikan dulu.
- Dalam bekas lain, pukul cheese dengan gula dan esen hingga sebati. Kemudian masukkan telur dan fresh milk, sebatikan.
- Tuangkan adunan koko berselang seli dengan adunan cheese ke dalam acuan yg telah dilengser dengan butter. Kemudian lorekkan menggunakan lidi untuk hasilkan marble.
- Bakar hingga masak. Biarkan kek semalaman dahulu baru potong sebab kek ni agak lembab (moist).
Sumber : Umi Feeza MyR
Tiada ulasan:
Catat Ulasan