Khamis, 25 Julai 2013

Resepi Biskut Suji





Bahan-Bahan:
  • 250 gm mentega
  • 100 gm tepung gandum
  • 2 biji kuning telur
  • 200 gm gula halus
  • 200 gm tepung suji 50 gm tepung jagung
  • 50 gm gajus, ditumbuk
  • 1 camca teh esen vanila
  • Sedikit garam dan buah ceri untuk hiasan

Cara:
  1. Pukul mentega bersama gula hingga kembang.
  2. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul lagi.
  3. Masukkan semua jenis tepung dan gajus. Gaul rata.
  4. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 10 minit.
  5. Kemudian bulatkan-bulatkan adunan. Bubuh ceri di atasnya. 
  6. Bakar pada suhu 140C  selama 20 minit atau masak..


Tiada ulasan:

Catat Ulasan