Assalamualaikum.
Resepi kali ini seakan-akan biskut suji. Cik Bee rasa ianya dapat masuk golongan biskut tradisi, berdasarkan rupa dan rasanya.
- 2 cwn Susu tepung ( biasa guna susu nespray)
- 2 cwn minyk sapi-(tak perlu di cairkan dulu)
- sedikit garam
- 7 cwn tepung gandum(di ayak)
- ceri merah secukupnya-potong kecil2
Cara-Cara
- Campurkan susu tepung+minyak sapi+sedikit garam, gaul sebati
- Masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga adunan menjadi doh.
- Bentukkan doh menjadi bulat2 kecil, hias dgn ceri dan bakar hingga masak ( 15-20min) pada suhu 180 C.
- Bila dah masak, sejukkan sebentar dan gaul dengan gula aising..siap!
Selamat mencuba
Kredit : yatimemories
terima kasih,, boleh cuba.
BalasPadamjemput singgah blog saya ea.. dirawanhartawan.blogsport.com
Terima kasih ye.
BalasPadam