Bahan-bahan ( hasilkan 200 kpg. ) 
- 1 kilo tepung sagu / tpg ubi / tapioca flour
 
- 2 biji kuning telur
 
- 2 cwn gula halus(saya guna icing sugar)
 
- 2 biji kelapa ambil pati santan(saya guna 2 kotak santan KARA 400ml)
 
- 1 sk baking powder
 
- 250 g mentega
 
- bijan utk hiasan
 
Cara-cara 
- Tepung disangar hingga ringan dan sejukkan. 
 
- Tepung,gula,baking powder dan kuning telur digaul hingga rata baru masukkan santan dan gaul lagi hingga rata.Adunan akan menjadi peroi. 
 
- Masukkan pula mentega dan uli hingga sebati dan menjadi doh. 
 
- Canai,terap doh dan tabur bijan dan bakar hingga masak pd suhu 150C selama 15 – 20 min. atau hingga kuning keemasan 
 
Sejukkan biskut di atas redai dan simpan di dlm bekas kedap udara.
 
 
1 Komentar untuk "Resepi Biskut Bangkit Sagu"
Boleh try.. Tbeli tpung sagu