Bahan-bahan
- 250 gm mentega (nak sedap guna Yang berkualiti)
 - 2 Sudu Besar Minyak sapi-udah bersambung ke
 - 1 Sudu Besar susu pekat manis
 - 1 biji kuning telur
 - 10 Sudu Besar Tepung jagung / kastard - Ayak
 - 1 Sudu Kecil Esen vanila (opt)
 - 350 gm Tepung Gandum - Ayak (bersambung ke jika adunan lembik)
 - Inti Nanas secukupnya-buat bebola Kecil
 - kertas cawan Kecil secukupnya
 
Cara-Cara
- Mentega, susu manis, kuning telur, vanila dan Tepung jagung / kastard dikacau Hingga sebati.
 - Masukkan Tepung Gandum sedikit2 makin sukses adunan laper Doh Yang lembut.
 - Canai Doh dan Terap DENGAN penerap berbentuk bunga.
 - Bubuh Doh bunga kedalam cawan kertas yg beralas mangkuk2 tawas dan tekan2kan Sikit di tengahnya.Isi inti Nanas dan karpet jika Suka.
 - Bakar pd suhu 165C-170C dari selama 20 min ATAU Hingga garing mengikut suhu oven masing2.
 








0 Komentar untuk "Resepi Tart Bunga"