Bahan-bahan
- 1 biji Lada Bengala Hijau - di potong dadu
 - 1 biji Lada Bengala Merah - di potong dadu
 - 4 sdm Minyak Jagung
 - 2 ulas Bawang putih - di cincang
 - 1/2 inci Halia - di cincang
 - 1 btg Celery - dibuang kulit - di potong dadu
 - 200g isi ayam - Di hiris
 - 3 sdm Lada kering - di hiris kasar
 - 2 sdm Sos Tiram
 - 5 sdm Kicap cair
 - sedikit air
 - Garam dan gula secukup rasa
 
Cara-cara:
- Panaskan kuali , masukan minyak, halia, bawang putih, cili kering, isi ayam kacau hingga isi ayam hampir masak,
 - Kemudian masukkan sos tiram, kicap dan kacau hingga rata.
 - Setelah itu masukan semua bahan-bahan yang lain kacau hingga rata.
 - Setelah siap boleh di hias dengan bawang goreng.
 
Resepi Master Chef Celebrity Sabri Hasan








0 Komentar untuk "Resepi Cina Islam - Lohan Chai"