Bahan-bahan ( hasilkan 200 kpg. )
- 1 kilo tepung sagu / tpg ubi / tapioca flour
- 2 biji kuning telur
- 2 cwn gula halus(saya guna icing sugar)
- 2 biji kelapa ambil pati santan(saya guna 2 kotak santan KARA 400ml)
- 1 sk baking powder
- 250 g mentega
- bijan utk hiasan
Cara-cara
- Tepung disangar hingga ringan dan sejukkan.
- Tepung,gula,baking powder dan kuning telur digaul hingga rata baru masukkan santan dan gaul lagi hingga rata.Adunan akan menjadi peroi.
- Masukkan pula mentega dan uli hingga sebati dan menjadi doh.
- Canai,terap doh dan tabur bijan dan bakar hingga masak pd suhu 150C selama 15 – 20 min. atau hingga kuning keemasan
Sejukkan biskut di atas redai dan simpan di dlm bekas kedap udara.
Boleh try.. Tbeli tpung sagu
BalasPadam