- 1 gelas marjerin
- 1 gelas gula halus
- 1 gelas tepung gandum
- 2 gelas tepung jagung
- 1 gelas kacang tanah (dikisar)
- 1 biji telur
- 1 sudu teh baking powder
- 1 sudu teh esen vanila
Cara-cara
1. pukul marjerin dan gula sampai kembang
2. masukkan telur. kacau hingga rata
3. masukkan tepung jagung, tepung gandum, kacang, baking powder dan esen vanila. kacau hingga sebati
4. jika adunan terlalu lembut, tambahkan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga adunan sesuai untuk dicanai.
5. canai adunan dan terap mengikut bentuk kesukaan anda.
6. sebagai hiasan letakkan biji kacang dan sapukan kuning telur atas setiap adunan yang telah diterap.
7. bakar 180C selama 15-20 minit
Selamat mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan