Biskut ni antara biskut raya selalu ada tiap tahun sejak zaman anak-anak Cik Bee lagi. Walaupun sekarang ni dah ada bermacam biskut yang canggih, realitinya time raya biskut ni masih dapat sambutan. Jom tengok resepinya..
Bahan :
- 250 gm butter
- 100 gm gula halus
- 350 gm tepung gandum
- 100 gm tepung kastard
- 100 gm tepung jagung
- 1 biji kuning telur
- 1 sudu kecil esen vanila
- sedikit coklat rice
- sedikit manik gula kecil ( warna warni )
- secukupnya paper cup kecil
- Pukul kembang butter dan gula.
- Masukkan kuning telur dan esen vanila dan gaul rata.
- Masukkan tepung dan gaul rata.
- Parutkan adunan kedalam mangkuk kecil dan sudukan kedalam paper cup.
- Taburkan coklat rice dan manik gula kecil.
- Bakar dalam oven dengan suhu 180c sampai masak ( anggaran 15 minit ).
Dah siap,sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
0 Komentar untuk "Resepi Biskut Sarang Semut"