Sup Pasta
Masa: 20 minit
Hidangan: 2 orang
Bahan-bahan:
  • 50gm pasta yang sudah siap direbus
  • 50gm isi ayam (dipotong kecil)
  • 1 biji kentang bersaiz sederhana (dipotong kecil)
  • 1 biji lobak merah bersaiz sederhana (dipotong dadu)
  • 1 ulas bawang putih (ditumbuk)
  • 2 ulas bawang merah (ditumbuk)
  • 1sm halia (ditumbuk)
  • Garam secukup rasa
  • Air secukupnya untuk membuat sup
Cara membuatnya:
  1. Masukkan air, bawang putih, bawang merah dan halia ke dalam periuk bersaiz sederhana. Biarkan mendidih.
  2. Kemudian, masukkan pula isi ayam, kentang dan lobak merah. Kacau dan biarkan sehingga kesemua bahan empuk.
  3. Selepas itu, masukkan pasta dan garam. Kacau lagi dan biarkan seketika.
  4. Siap untuk dihidangkan.

Credit : Pama